donderdag 6 mei 2010

Eerste prototypes

vorm

In de modules was het niet mogelijk om een manier te vinden waarop ze goed te fixeren waren. De vormen waren te complex en niet symmetrisch genoeg om de fixatie te kunnen optimaliseren. Hoe ze ook op de tafel werden gelegd een goede fixatie was niet mogelijk. Ook werd uiteindelijk beslist dat er geen aaneenschakeling moet komen. Het doel is om het speelgoed van het kind aan zijn rolstoeltafel te bevestigen. Deze tafels zijn meestal niet groot genoeg om meerdere modules op te bevestigen.

De modules moesten er dus leuk uitzien, apart te fixeren zijn op de tafel van de rolstoel en aan elkaar te schakelen zijn op een gewone tafel.




















Memoriespel

Een van de kinderen heeft een memoriespel waar hij dezelfde figuurtjes bij elkaar legt. Hier is het probleem dat wanneer hij een kaartje wil pakken voor te verleggen hij de andere in de grond gooit. De kaartjes moeten dus gefixeerd worden maar moeten door het kind zelf afneembaar zijn, zonder dat ze meteen in de grond vallen bij de minste aanraking.

Er wordt veel gebruik gemaakt van kaartjes in therapieën. Hier worden de kaartje mat klittenband vastgemaakt op een ondervlak, zo kunnen de kinderen zelf de kaartjes verleggen zonder de rest af te stoten.

Deze methode ik ook eens uittesten bij A. Er worden banden op het matje voorzien met klittenband. De kaartjes worden dan voorzien van het andere deel van de klittenband. Zo kunnen de kaartjes op het matje bevestigd worden.

Fixatie van een boek

Sofie kwam met het voorstel van hoekjes op het matje te voorzien waar de hoeken van een boek in passen. Hier heb je dan het probleem dat je enkel een boek kan fixeren die juist in de wijdte van de hoekjes past.

Ik had eerst het idee van met een rekker het boek te fixeren. Doordat een rekker uitrekbaar is, is het wel mogelijk boeken van een verschillende grootte te fixeren. De rekkers kunnen natuurlijk op verschillende manier bevestigd worden, en op verschillende manier fixeren.

In de eerste plaats kan je met een rekker werken die in het midden van het boek geplaatst wordt en zo het boek op zijn plaats houdt.

Als tweede kan je ook 2 rekkers gebruiken. Als je de kaft openlegt en de bladzijden ophoudt zitten ze aan weerszijden van het boek. Zo houden ze het boek op hun plaats.

Als derde kan je de rekkers ook kruisen. Hier heb je vier rekkers nodig, 2 per kaftdeel. Je steekt de kaft onder de gekruiste rekkers.

Vervolgens had ik ook het idee om met klittenband te gaan werken. Doordat het memoriespel ook hiermee kan bevestigd worden zou deze module dan te gebruikten zijn voor zowel het memoriespel als voor boeken.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten